Moto Trail

Συνδεθείτε, για να έχετε πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες, στις φωτογραφίες, και στα link όλων των δημόσιων συζητήσεων.

Επίσης, με την σύνδεση σας θα μπορείτε να δείτε το φόρουμ χωρίς τις ενοχλητικές διαφημίσεις σε κάθε σελίδα.

Login, to gain access in all forum categories, pictures, and links attached in forum discussions.
Πώς να βάψετε πλαστικά556

  Πώς να βάψετε πλαστικά

  Μοιραστείτε

  Νικόλας
  MotoTrailer
  MotoTrailer

  Αριθμός μηνυμάτων: 7233
  Ημερομηνία εγγραφής: 21/07/2010
  Ηλικία: 55
  Τόπος: Eλευσίνα

  Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από Νικόλας την / το 10/5/2011, 6:04 pm

  Σε μια προσπάθεια να μεταφέρω την εμπειρία μου στο θέμα αυτό, μετά το βάψιμο για δεύτερη φορά ορισμένων πλαστικών τμημάτων απο τον Πάπο της οικογένειας παλιότερα, αλλά και απο την ΤΑ πιό πρόσφατα.
  Αρχικά φοβόμουν να βάψω πλαστικά μέρη και γιατί νόμιζα οτι το χρώμα θα
  ξεφλουδίσει αλλά και γιατί σε περίπτωση αποτυχίας η αφαίρεση του χρώματος με διαβρωτικό δεν είναι και οτι πιό σωστό για ορισμένα πλαστικά που πιθανόν θα φθαρούν η θα παραμορφωθούν, ενώ για όσα εχουν ανάγλυφη επιφάνεια το τρύψιμο με γυαλόχαρτο αν και είναι μονόδρομος ακόμα και με τεράστια αποθέματα υπομονής δεν βοηθάει καθόλου.

  Τα πλαστικά βάφονται για τρείς λόγους, η γιατί εχουν ξανοίξει απο τον ήλιο η γιατί εχουν πολλές γρατζουνιές, η γιατί έσπασαν και θέλουμε να καλύψουμε το σημείο που επισκευάστηκαν. Βασικά προχωράμε σε βάψιμο οταν το κόστος αντικατάστασής τους είναι μεγάλο η δεν υπάρχουν πιά λόγω παλαιότητας.
  Ξεκίνησα ρωτώντας σε ενα κατάστημα με χρώματα αυ/των στην περιοχή μου και αφού έμαθα χοντρικά το πώς, έπρεπε και να το κάνω πράξη.
  Πρώτα το πώς εξαφανίζουμε τις γρατζουνιές. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν πολύ μικρά σε νουμερο γυαλόχαρτα η ντουκόχαρτα νερού, δεδομένου ότι οσο πιό μικρό νούμερο τόσο πιο μεγάλο κόκο εχει στην επιφάνειά του αρα πιό πολύ υλικό αφαιρεί. Τρίβουμε οχι τοπικά αλλά απλωτά ωστε να μην δημιουργούμε λακκούβες. Καθώς τρίβουμε βλέπουμε οτι το πλαστικό σε ορισμένα τμήματα αγριεύει και σε αλλα λειαίνεται. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Τελικά θα γίνει όλο λείο.
  Βέβαια στα πλαστικά δεν υπάρχει ο φόβος να τρίψουμε πολύ και να φανεί το μέταλλο οπότε να χρειαστούμε και πέρασμα με αστάρι μετάλλου. Εγώ χρησιμοποίησα ντουκόχαρτο νερού αρχικά Νο600, συνέχισα με Νο800 και τελικά με Νο1000. Επειδή το χρώμα έχει την δυνατότητα να αποκαλύπτει και τις μικρές γρατζουνιές καλό είναι να τριφτούν μέχρι που περνώντας το χέρι μας απο πάνω να μην τις νοιώθουμε. Σε πιό βαθιές γρατζουνιές που δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε τόσο πλαστικό για να λειανθούν η προβλέπεται μεγάλη ταλαιπωρία χρησιμοποιούμε στόκο. Ακόμα σε γρατζουνιές ''μέσης'' κατάστασης απο το να τρίβουμε για ώρες καλύτερα να τις ανοίξουμε πιό πολύ ωστε να βάλουμε στόκο. Υπάρχει και στόκος ειδικά για χρήση σε πλαστικά αλλά κατ' εμέ αφορά επισκευές μεγάλης έκτασης όπως σπασμένοι προφυλακτήρες αυτ/των η φέριγκ που κολήθηκαν και λείπουν μικρά κομμάτια. Εγώ προτείνω τον κλασικό ψιλό τελικό στόκο αυτ/του που κοστίζει 2.5 ευρώ το τεταρτάκι και κάνει πολύ καλή δουλειά, ενώ το ντουκόχαρτο νερού Νο600 τον λειαίνει με λίγη υπομονή. Ετσι κι αλλιώς στόκο τοποθετούμε τοπικά. Είναι καλύτερο να τρίβουμε σιγά-σιγά με ντουκόχαρτο νερού βουτώντας το συχνά στο νερό γιατί το νερό καθαρίζει την επιφάνεια και έτσι εχουμε μια είκόνα της προόδου της εργασίας, αλλά και η επιφάνεια λειαίνεται αργά και προλαβαίνουμε τυχόν λάθη. Βέβαια και μια γρατζουνιά να μείνει δεν υπάρχει πρόβλημα αφου μετά το πρώτο χέρι χρώματος μπορούμε να την στοκάρουμε και να τριψουμε ξανά την προς βαφή επιφάνεια.
  ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ όμως, αυτό δεν πρέπει να επαναλειφθεί γιατί τα πλαστικά δεν τη βρίσκουν με παχύ στρώμα χρώματος.
  ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ακόμα προσέξτε τα πλαστικά που κατά το παρελθόν έχετε προσπαθήσει να γυαλίσετε με σπρευ που περιέχει σιλικόνη. Πρέπει να τριφτεί όλη η πιφάνεια και να καθαριστεί με διαλυτικό. Μην αγοράσετε απο κατάστημα με χρώματα αυτ/του γιατί κοστίζει πολύ, σε ενα κατάστημα με χρώματα θα βρείτε κάτι φθηνό και καλό. Εγώ χρησιμοποιώ το Χ-22 της ER-LAC κοστίζει 2.7 ευρώ το λίτρο.: http://www.erlac.gr/prd/x_22.aspx?prd_id=21250022&prd_cat=308&txt=
  Πάντως μια επιφάνεια που εχει ψεκαστεί με σιλικόνη δύσκολο να βαφτεί αλλά οχι αδύνατο, απλά θέλει λιγη υπομονή και δουλειά παραπάνω, γιατί αακόμα και το αστάρι δεν πιάνει.
  Αφού λοιπόν οι γρατζουνιές έχουν λειανθεί η στοκαριστεί προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι το αστάρωμα της επιφάνειας με ειδικό αστάρι πλαστικού. Ενα πραγματικό εργαλείο που κάνει θαυματα πιστέψτε με. Εγώ χρησιμοποιώ το primer της Body:  Δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλο, αλλά και τα χρώματα της ίδιας εταιρείας που χρησιμοποίησα για να βάψω τα κάγκελα ηταν της προκοπής.
  ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ Το αστάρι αυτό είναι διάφανο και πολύ λεπτόρευστο ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν προτιμείστε να ρίξετε δύο ελαφριά λεπτά''χέρια'' από απόσταση παρά να σας τρέξει. Η επιφάνεια είναι πλαστικό και δεν απορροφά υλικό. Πριν το αστάρι καθαρίζουμε με διαλυτικό την επιφάνεια και ρολό κουζίνας για να μην αφήσουμε χνούδια, και ακόμα καλύτερα φοράμε γάντια ωστε να μην μείνει στην επιφάνεια η λιπαρότητα απο τα χέρια μας. Αν παρ' όλα αυτά σας τρέξει δεν υπάρχει πρόβλημα με ενα χαρτί κουζίνας , οχι πανιά αφήνουν χνούδια, έτοιμο απο πρίν με το μπουκάλι του διαλυτικού σε πλήρη ετοιμότητα ενα πέρασμα τοπικά και ολα οκ! Αν τα τρεξίματα είναι πολλά η το σκουπίζετε όλο αλλά γρήγορα η το αφήνετε να τραβήξει καλά και το αφαιρείτε με τρίψιμο [δε λέει]. Καντε πάντα μια δοκιμή να ψεκάσετε μια επιφάνεια λεία ωστε να βρείτε την σωστή απόσταση και την ποσότητα, και μην ξεχνάτε πριν απο κάθε ψεκασμό ψεκάζουμε μια συντομη στον αέρα να καθαρίσει το μπεκάκι. Ανακατεύουμε καλά το μουκάλι αλλά περιμένουμε 2-3 λεπτά μεχρι να ηρεμήσει το περιεχόμενο. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης στο μπουκάλι. Γράφει οτι μπορούμε αμέσως ενώ είναι νωπό να βάψουμε με οποιοδήποτε χρώμα. Εγώ για καθαρά ψυχολογικούς λόγους το αφήνω 2-3 λεπτά με το ρολόι ΤΟ ΠΟΛΥ.
  ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ το αστάρι δεν στεγνώνει 100% δηλαδή ακόμα και μετά απο λίγη ωρα κολάει σαν μια επιφάνεια που εχουμε αφαιρέσει ενα αυτοκόλλητο και έμεινε η κόλα. Οπότε προσοχή σε σκόνη, τρίχες, χνούδια και μυγάκια. ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ, αν εχετε σκοπό να ρίξετε και δεύτερο χέρι χρώματος , πράγμα που συνιστώ γιατί είναι καλύτερα δυο λεπτά στρώματα απο ενα παχύ, αφήστε το να στεγνώσει μια ημέρα και μετά απο ενα ελαφρύ πέρασμα με ντουκόχαρτο νερού Νο1000 ισα να θαμπώσει περνάτε το τελικό που πιάνει καλύτερα. Αυτό ισχύει σε χρώματα μονής επίστρωσης ,πχ χρώμα σαν αυτό για τα κάγκελα, αν πρόκειται για διπλής επίστρωσης με μέταλλο τότε ρίχνουμε το χρώμα και μετά απο 15-20 λεπτά ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία-υγρασία ρίχνουμε το λούστρο του δίχως να ενοχλήσουμε το χρώμα σε καμμία περίπτωση.
  Ακολουθώντας αυτο τον τρόπο έβαψα στην ΤΑ το μαύρο πλαστικό πάνω απο το πίσω φανάρι , την ποδιά, τους καθρέπτες [ματ χρώμα], και το κάλυμα της αλυσίδας. και εχω μείνει πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.
  Αν εχετε τυχόν απορίες και γνωρίζω κάτι εδώ είμαστε.

  pkiriakos
  MotoTrailer
  MotoTrailer

  Αριθμός μηνυμάτων: 634
  Ημερομηνία εγγραφής: 02/08/2010
  Ηλικία: 43
  Τόπος: Θεσσαλονίκη

  Απ: Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από pkiriakos την / το 10/5/2011, 9:39 pm

  Πολύ καλό το άρθρο σου.Ευχαριστούμε.Θα μπεί και αυτό στο αρχείο μου.

  cde
  MotoTrailer
  MotoTrailer

  Αριθμός μηνυμάτων: 620
  Ημερομηνία εγγραφής: 16/07/2010
  Ηλικία: 40
  Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

  Απ: Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από cde την / το 10/5/2011, 9:57 pm

  πολυ καλο Νικολα

  Νικόλας
  MotoTrailer
  MotoTrailer

  Αριθμός μηνυμάτων: 7233
  Ημερομηνία εγγραφής: 21/07/2010
  Ηλικία: 55
  Τόπος: Eλευσίνα

  Απ: Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από Νικόλας την / το 10/5/2011, 10:11 pm

  Ευχαριστώ , νάστε καλά, ας βοηθάει ο ένας τον άλλον όπου την πάτησε hehehe γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και το χρήμα λιγοστεύει. Υπάρχει και αυτή η λύση την αναφέρω καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, και δεν ξέρω κόστος:

  http://oktabitos.wordpress.com/2008/08/07/foiling-change-your-car-color-easy/

  omega
  MotoTrailer
  MotoTrailer

  Αριθμός μηνυμάτων: 3474
  Ημερομηνία εγγραφής: 12/07/2010
  Ηλικία: 42
  Τόπος: Μπανανία..

  Απ: Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από omega την / το 10/5/2011, 10:59 pm

  Βρήκα επιτέλους Βαφέα!!!!! hehehe hehehe

  Ωραίος Νίκο thumps up right

  Νικόλας
  MotoTrailer
  MotoTrailer

  Αριθμός μηνυμάτων: 7233
  Ημερομηνία εγγραφής: 21/07/2010
  Ηλικία: 55
  Τόπος: Eλευσίνα

  Απ: Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από Νικόλας την / το 11/5/2011, 9:47 am

  Εμ! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο thumps up right

  panisk
  MotoTrailer
  MotoTrailer

  Αριθμός μηνυμάτων: 2746
  Ημερομηνία εγγραφής: 15/07/2010
  Ηλικία: 42
  Τόπος: Σε αυτόν τον κόσμο!

  Απ: Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από panisk την / το 11/5/2011, 10:18 am

  Στο μόνο που έχω πρόβλημα είναι ο χώρος. Αυτές τις δουλειές δεν τις κάνεις έξω σε ανοιχτό μέρος. Μόνο η σκόνη που υπάρχει θα σου χαλάσει όλη τη δουλειά κάνοντας "μπιμπίκι" στο χρώμα. Χρειάζεται δωμάτιο - αποθηκούλα, βρέξιμο το πάτωμα (σκόνη είπαμε...) και μπρίζα και παροχή ρεύματος στο κομπρεσέρ. Κομπρεσερ - μπιστόλια - όρεξη τα έχω...

  Νικόλας
  MotoTrailer
  MotoTrailer

  Αριθμός μηνυμάτων: 7233
  Ημερομηνία εγγραφής: 21/07/2010
  Ηλικία: 55
  Τόπος: Eλευσίνα

  Απ: Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από Νικόλας την / το 11/5/2011, 2:50 pm

  Οπα τεχνικάρα μου σιγά μην βάψουμε και κανα φορτηγό. Τοπικό καλωπισμό είπαμε πρόεδρε και έκανες την τρίχα, τριχιά! hehehe Και μάλιστα σε μια κουβέντα με τον επίσημο πλέον προμηθευτή μου σε χρώματα hehehe σχετικά με το αν τα σπρέυ είναι η οχι της εμπιστοσύνης, μου είπε οτι στο μπουκάλι που φτιάχνει αυτός βάζει ακριβώς την ίδια αναλογία κατ' όγκο σε χρώμα - διαλυτικό και σκληρυντή η καταλύτη κατά άλλους. Αρα το αποτέλεσμα είναι ποιοτικά το ίδιο. Το μόνο που διαφέρει είναι οτι στο σπρέυ έχουμε την ίδια πίεση αρα σταθερό μίγμα χρώματος/αέρα, ενώ στα πιστόλια βαφής εχουμε δυνατότητα ρύθμισης του μίγματος, του πώς το χρώμα θα πέφτει [βεντάλια η κώνος] και ρυθμίζουμε τη βαφή στα γούστα μας. Ομως με το πιστόλι η άχνα του βαψίματος είναι πραγματικά απίστευτη ... και θα πρέπει να το πάμε στο φούρνο, οπότε δεν συμφέρει οικονομικά. Την μυρωδιά απο ενα σπρευ την ανέχεται ο γείτονας, ενώ με πιστόλι ακόμα και αν το βάψιμο γίνει σε γκαράζ μέσα στην πόλη, μπορεί να μπλέξουμε άσχημα.

  panisk
  MotoTrailer
  MotoTrailer

  Αριθμός μηνυμάτων: 2746
  Ημερομηνία εγγραφής: 15/07/2010
  Ηλικία: 42
  Τόπος: Σε αυτόν τον κόσμο!

  Απ: Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από panisk την / το 11/5/2011, 4:42 pm

  @Νικόλας έγραψε:Οπα τεχνικάρα μου σιγά μην βάψουμε και κανα φορτηγό. Τοπικό καλωπισμό είπαμε πρόεδρε και έκανες την τρίχα, τριχιά! hehehe Και μάλιστα σε μια κουβέντα με τον επίσημο πλέον προμηθευτή μου σε χρώματα hehehe σχετικά με το αν τα σπρέυ είναι η οχι της εμπιστοσύνης, μου είπε οτι στο μπουκάλι που φτιάχνει αυτός βάζει ακριβώς την ίδια αναλογία κατ' όγκο σε χρώμα - διαλυτικό και σκληρυντή η καταλύτη κατά άλλους. Αρα το αποτέλεσμα είναι ποιοτικά το ίδιο. Το μόνο που διαφέρει είναι οτι στο σπρέυ έχουμε την ίδια πίεση αρα σταθερό μίγμα χρώματος/αέρα, ενώ στα πιστόλια βαφής εχουμε δυνατότητα ρύθμισης του μίγματος, του πώς το χρώμα θα πέφτει [βεντάλια η κώνος] και ρυθμίζουμε τη βαφή στα γούστα μας. Ομως με το πιστόλι η άχνα του βαψίματος είναι πραγματικά απίστευτη ... και θα πρέπει να το πάμε στο φούρνο, οπότε δεν συμφέρει οικονομικά. Την μυρωδιά απο ενα σπρευ την ανέχεται ο γείτονας, ενώ με πιστόλι ακόμα και αν το βάψιμο γίνει σε γκαράζ μέσα στην πόλη, μπορεί να μπλέξουμε άσχημα.

  Ναι βρε φίλε, δεν αντιλέγω. Και εγώ για αυτό το μέγεθος ...εργασιών σπρέι θα προτιμούσα. Άλλη αίσθηση όμως η πιστόλα!!!

  al_tzamp
  Μικρός εξερευνητής
  Μικρός εξερευνητής

  Αριθμός μηνυμάτων: 62
  Ημερομηνία εγγραφής: 03/01/2011
  Ηλικία: 36
  Τόπος: Σέρρες-Aachen

  Απ: Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από al_tzamp την / το 11/5/2011, 10:28 pm

  Νικόλα τρομέρά χρήσιμο post!

  Και να σκεφτείς οτι κάτι ψιλοδουλειές που θέλω να κάνω διστάζω για να μην κάνω μ@λ@κια!

  αρχείο it is!!

  (+ποντάκι!)

  xtz 750
  Junior MotoTrailer
  Junior MotoTrailer

  Αριθμός μηνυμάτων: 441
  Ημερομηνία εγγραφής: 01/04/2011
  Τόπος: αθηνα

  Απ: Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από xtz 750 την / το 11/5/2011, 11:47 pm

  εμενα παντως δεν μου αρεσουν τα αστραφτερα μηχανακια.γουσταρω να τα βλεπω μαχημα με τις γρατσουνιες τα χτυπηματακια τους και τις ψιλοσκουριες τους.τα μπιμπελο ειναι αρωστια.κατσε να μην μπω σε αυτο το μονοπατι γιατι εξεχουν πολλυ τα κλαδια και θα μου γδαρουν την μηχανη.αρωστιλα σκετη ειναι γιατι το εχω ζησει και εχανα το νοημα της ευχαριστησης πανω σε μια μοτο.το ψιλοσκευτηκα..κατεβηκα απο το μοτο ,βρηκα ενα ξυλο και του εξυσα την μια του πλευρα.φερινγκ ντεποζιτο .ετσι για να μαθει αλλη φορα να παιζει με την ψυχολογια μου το παλιομηχανακι.ετσι και αλλιως ολο τα προσεχουμε και ολο αυτα χαλανε.καθολου βαψιμο δεν χρειαζονται.μονο τοπικα βαψιματακια για να φευγουν οι σκουριες απο το σκελετο ,τιποτε αλλο .και το βραδυ θα κοιμηθει εξω στο πεζοδρομιο χειμωνα καλοκαιρι βρεξει χιονισει.αμα πια, παλιοσιδερα!!!

  konkost
  MotoTrailer
  MotoTrailer

  Αριθμός μηνυμάτων: 3461
  Ημερομηνία εγγραφής: 15/07/2010
  Ηλικία: 49
  Τόπος: Αθηνα

  Απ: Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από konkost την / το 12/5/2011, 8:55 am

  @xtz 750 έγραψε:εμενα παντως δεν μου αρεσουν τα αστραφτερα μηχανακια.γουσταρω να τα βλεπω μαχημα με τις γρατσουνιες τα χτυπηματακια τους και τις ψιλοσκουριες τους.τα μπιμπελο ειναι αρωστια.κατσε να μην μπω σε αυτο το μονοπατι γιατι εξεχουν πολλυ τα κλαδια και θα μου γδαρουν την μηχανη.αρωστιλα σκετη ειναι γιατι το εχω ζησει και εχανα το νοημα της ευχαριστησης πανω σε μια μοτο.το ψιλοσκευτηκα..κατεβηκα απο το μοτο ,βρηκα ενα ξυλο και του εξυσα την μια του πλευρα.φερινγκ ντεποζιτο .ετσι για να μαθει αλλη φορα να παιζει με την ψυχολογια μου το παλιομηχανακι.ετσι και αλλιως ολο τα προσεχουμε και ολο αυτα χαλανε.καθολου βαψιμο δεν χρειαζονται.μονο τοπικα βαψιματακια για να φευγουν οι σκουριες απο το σκελετο ,τιποτε αλλο .και το βραδυ θα κοιμηθει εξω στο πεζοδρομιο χειμωνα καλοκαιρι βρεξει χιονισει.αμα πια, παλιοσιδερα!!!
  Αν και σε βρησκω πολυ ακραιο σε γενικες γραμμες συμφωνω
  Δεν θα το γρατζουνισω δα και επιτηδες αλλα δεν θα σκεφτω και τις οποιες φθορες λογω της χρησης που θελω να κανω (πχ χωμα) Συντηρηση και πλυσιμο για λειτουργικους και μονο λογους και οχι για την εμφανιση!
  Και φυσικα χειμωνα καλοκαιρι στο πεζοδρομιο! (γιτι δεν εχω κλειστο παρκινγ)

  Νικόλας
  MotoTrailer
  MotoTrailer

  Αριθμός μηνυμάτων: 7233
  Ημερομηνία εγγραφής: 21/07/2010
  Ηλικία: 55
  Τόπος: Eλευσίνα

  Απ: Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από Νικόλας την / το 12/5/2011, 9:06 am

  @xtz 750 έγραψε:εμενα παντως δεν μου αρεσουν τα αστραφτερα μηχανακια.γουσταρω να τα βλεπω μαχημα με τις γρατσουνιες τα χτυπηματακια τους και τις ψιλοσκουριες τους.τα μπιμπελο ειναι αρωστια.κατσε να μην μπω σε αυτο το μονοπατι γιατι εξεχουν πολλυ τα κλαδια και θα μου γδαρουν την μηχανη.αρωστιλα σκετη ειναι γιατι το εχω ζησει και εχανα το νοημα της ευχαριστησης πανω σε μια μοτο.το ψιλοσκευτηκα..κατεβηκα απο το μοτο ,βρηκα ενα ξυλο και του εξυσα την μια του πλευρα.φερινγκ ντεποζιτο .ετσι για να μαθει αλλη φορα να παιζει με την ψυχολογια μου το παλιομηχανακι.ετσι και αλλιως ολο τα προσεχουμε και ολο αυτα χαλανε.καθολου βαψιμο δεν χρειαζονται.μονο τοπικα βαψιματακια για να φευγουν οι σκουριες απο το σκελετο ,τιποτε αλλο .και το βραδυ θα κοιμηθει εξω στο πεζοδρομιο χειμωνα καλοκαιρι βρεξει χιονισει.αμα πια, παλιοσιδερα!!!

  Απόψεις, προσωπικές απόψεις, αποδεκτές όμως. Ολα στο μυαλό μας είναι. Οταν ''κάτι'' ενα αντικείμενο μας αρέσει τείνουμε να του δώσουμε ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Λόξα, αλλά και αλήθεια συνάμα. Εικονική πραγματικότητα. hehehe Αισθανόμαστε οτι όταν χαλάει μας ''βασανίζει'' κλπ. Οποιος οδήγησε η οδηγάει Ιταλικά καταλαβαίνει πιο πολλά. Αλλά οχι και να το γρατζουνίσω ''για να μάθει'' hehehe Και πάντα μετράει η χρήση, εγώ το έχω σαν χόμπυ και αποκλειστικά για βολτίτσες, αλλος το βάζει στις λάσπες, άλλος το έχει για εργαλείο δουλειάς... Πάντως ένα περιποιημένο μηχανάκι και φαίνεται και μεταπωλητική αξία έχει thumps up right

  faraway
  MotoTrailer
  MotoTrailer

  Αριθμός μηνυμάτων: 1546
  Ημερομηνία εγγραφής: 11/04/2011
  Ηλικία: 34
  Τόπος: Άρτα

  Απ: Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από faraway την / το 15/1/2012, 6:12 pm

  Νικόλα ,υποθέτω η διαδικασία είναι αντίστοιχη και για να βαφτεί ένα κράνος . Σωστά ?


  Γιατί έχω ένα παλιό και σκέφτομαι να του κάνω μια ανανέωση , για μέσα στη πόλη !! wing

  Νικόλας
  MotoTrailer
  MotoTrailer

  Αριθμός μηνυμάτων: 7233
  Ημερομηνία εγγραφής: 21/07/2010
  Ηλικία: 55
  Τόπος: Eλευσίνα

  Απ: Πώς να βάψετε πλαστικά

  Δημοσίευση από Νικόλας την / το 15/1/2012, 6:36 pm

  hmmmmmmmmmm , μου βάζεις δύσκολα, δεν ξέρω αν εγώ θα το επιχειρούσα, για κράνος εννοώ. Είναι θέμα υλικού. Πάντως να ξέρεις οτι για να κρατήσει θα θέλει αστάρι και πολύ λεπτό στρώμα χρώμα, αλλιώς με το παραμικρό κτύπημα θα φεύγει φλύδα.

  Γιατί δεν δοκιμάζεις μεμβράνη?

  http://www.bmwblog.com/2008/08/06/how-to-change-your-bmws-color-by-using-3m-tape/

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι 25/11/2015, 4:12 pm